The making of…

Hoe worden pralines nu eigenlijk gemaakt?

 

Er zijn 2 soorten pralines: vorm pralines en pralines die overgoten worden met chocolade.
We nemen je mee in ons chocolade atelier en laten je stap voor stap zien hoe een van onze overgoten pralines wordt gemaakt.
Later zullen we ‘the making of’ van een vormpraline ook eens tonen…

 

saffraan

Saffraan zal velen onder jullie, doen denken aan rijstpap. Maar ook in combinatie met chocolade is dit een echte winner.

 

De draadjes van saffraan zijn uitermate kostbaar en geven een subtiele smaak én kleur; daarom worden ze ook het rode goud genoemd. Onze saffraan halen we bij een lokale teler, lees hun verhaal op hun website: https://www.belgischesaffraan.be

 

*In eerste instantie worden de verse saffraandraadjes, ongeveer 2 dagen geweekt in room.
*Dit mengsel wordt later gekookt en gemengd met melkchocolade.
*Nadat een gladde mix is bekomen, gieten we dit in kaders die glad gestreken worden.

 

saffraan 

 

*Na uitharding, wordt de ganache versneden tot vierkantjes; die worden dan overgoten met chocolade.
*Als decor werken we hier met een reliëf transfer. Deze kan verwijderd worden als de chocolade gestold is…

 

 

En klaar is kees!

Shop onze pralines in 1 van de PUUR winkels  in Geel en Turnhout OF online: https://chocolateriepuur.be/product-categorie/pralines/